במינזר בלגי עתיק מתגלה אחרי המלחמה על ידי משפחה של בוסטיל מרשם בנייר קלף של בירה העשוייה משלושה דגנים עם טעם ואופי פירותי ( שיבולתים, שעורה וחיטה ). הבירה הזאת מקבלת את התסיסה הסופית שלה בתוך בבקבוק. התבשל בגאווה וסבלנות ע"י הקרמליטים ( נזירים של מנזר קרמליט ) לפי מסורת המתארכת מאז שנת 1679 . 100% בירה טבעית שזכתה בתחרות הבינלאומית של הבירה בלונדון כבירת הפל –אל במדליית זהב וכבירת פל -אל חזקה 8.4% הטובה ביותר בעולם בכל הקטגוריות.
המשפחה של בוסטילס מבשלת בירות מאז שנת 1791 בכפר של בגנהאוט, בלגיה. המיבשלה ממוקמת במרכז של חצר הבית בעיירה ישנה ומקסימה. ידועה בבירות של פוול קוואק וטריפל קרמליט, שניים מהבירות המיוחדות והכי פופולריות בבלגיה, המשפחה של בוסטילס חשפה את הבירה הכי נועזת ומרהיבה שפיתחו במיומנות שלהם : דאוס, ברוט דפלאנדר עם 11.5%
דאוס מבושל עם שעורת הקיץ הכי טובה ביותר , כישות מובחר ועשבי תיבות סודיים , אבל לא כמו כל הבירות המיוחדות הבלגיות , תערובת הבירה נשלחת למחוז שמפיין בצרפת לביקבוק ואיחסון במרתפי מחוז שמפיין ועוברת היתישנות למשך כשנה. , הצרפתיום השתמשו בשיטה האלגנטית והאינטנסיבית של עירבול בסבבים של הבקבוקים הנקרא "מטוד צ'אמפאנויס" כ/כפי שהדרך לעשות את היינות המבעבעים ותוססים הטובים בעולם. דאוס מקבלת את הטיפול הזה, כשם שהשמפנייה הכי טובה , והתוצאה נפלאה.
בעקבות התסיסה התחלתית, דאוס נשלחת לצרפת, היכן שמומחים ל "מטוד צ'אמפאנויס" מיישמים את כללי הפרוטוקול המקפיד לסיבסוב הבקבוקים לפי כל הכללים ( " רמואג' " ) והסרת שמרים ( " דאגורג' " 11.5%). כל התהליך לוקח יותר משנה אבל זה שווה את ההמתנה.
לפי המדריך לתייר, יש מעל 1000 סוגים של בירות בלגיות. ל הרבה בירות הבלגיות יש כוס ייחודית להן . אך לקוואק הכוס והמנשא המיוחד ביותק הקיים בכל בלגיה , הכוס היא שפורפרת זכובית מנופחת אחת אחת עם התקן מעץ למנשא, לפי אתר האינטרנט של קוואק : " בזמן נפוליון, פאוול קוואק היה מבשל שיכר ובעל פונדק ליד בריסל. מרכבות נוסעים ומרכבות דואר עצרו על בסיס יום יומי בפונדק, אך נאסר עליהם להשאיר את העגלות והסוסים ללא השגחה מחשש לגניבות, כתוצאה מכך, הגה ופיתח קואק מתקן מנשא לכוס מנופחת שתתלה על המנשא מבלי שהמשקה יישפף תוך כדי טלטלת הדרך . הכוס נחשבת לכוס הטייק אוואיי הראשונה בהיסטוריה.
אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להמנע משתיה מופרזת
מבשלת בראסרי דו בוק הוקמה בשנת 1858 ע"י מרטין בוק חקלאי חובב בישול בירות אשר אהב לבשל בירות להנאתו, בחווה שלו בבלגיה הקים מבשלה קטנה שאליה עלו לרגל מכל רחבי המדינה,לבירה הוא קרא גולוואז. מר מרטין בוק נהג לרקוח ולערבב סוגי תערובות שונות של לתת וכשות ממקומות שונים בעולם. לטענתו הסוד של הבירה הם בחומרי הגלם המיוחדים שהוא משתמש וכן במים עתירי מינראלים ובטמפרטורה מיוחדת וקרירה אשר שומרים על הטעמים הרעננים של הבירה, לכן את הבירה הוא ייצר רק בחודשי החורף. רבים היו נוהרים לבקש ולטעום את הבירה החורפית שלו. גולוואז הכהה והענברית. הוא גם היה בין המבשלות הראשונות אשר למדו לייצר בירה עם תסיסה שניה בבקבוק תסיסה עילית היום הדור השישי של המשפחה מנהל את המבשלה ע"פ אותם מתכונים עתיקים.